Κοσμητεία (Δελτίο Τύπου)

Επίσκεψη καθηγητών και φοιτητών της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Μόσχα

Στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας μεταξύ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Ρωσικού Πανεπιστημίου Φιλίας των Λαών (RUDN), θα πραγματοποιηθεί από 26 έως 30 Απριλίου 2017 επίσκεψη πολυμελούς αποστολής καθηγητών και φοιτητών της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στο Agrarian & Technology Institute, του Ρωσικού Πανεπιστημίου Φιλίας των Λαών (RUDN)  στη Μόσχα.

Σκοπός της επίσκεψης είναι η υλοποίηση πλήθους προβλεπόμενων εδαφίων του προγράμματος συνεργασίας μεταξύ των δύο Σχολών και Πανεπιστημίων. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες δράσεις:

  1. Συμμετοχή προπτυχιακών φοιτητών στο 4ο Συνέδριο Φοιτητών (4th Students Conference) με θέμα «Organic Agriculture» and “Remote Sensing”.
  2. Οργάνωση του κοινού διακρατικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών (ΔΜΠΣ), μεταξύ των δύο Σχολών, το οποίο θα λειτουργεί με δύο παράλληλα Τμήματα, στην Ελλάδα και Ρωσία. Το Πρόγραμμα αυτό προβλέπεται να αρχίσει να λειτουργεί τον Σεπτέμβριο 2017.
  3. Ερευνητικά ενδιαφέροντα και Υποδομές. Στη διάρκεια της επίσκεψης προβλέπεται να γίνουν σύντομες επισκέψεις σε Ρωσικά ερευνητικά εργαστήρια και Ινστιτούτα.

Περισσότερες λεπτομέρειες του ταξιδιού αυτού θα δοθούν με νεότερο δελτίο τύπου, μετά την επιστροφή της αποστολής μας από τη Μόσχα.

Από την Κοσμητεία της Σχολής

Δειτε επισης